مقایسه محصول

تفاوت کابل SM و MM در شبکه و کابل های فیبر نوری

فهرست مطالب

تفاوت کابل SM(Single mode) و MM(Multi mode) در شبکه ( تفاوت کابل SM و MM در شبکه )

دیگر بدون استفاده ازکابل های فیبر نوری امکان پیاده سازی زیر ساخت های شبکه امکان پذیر نیست. شبکه های فیبر نوری امروزه در زیرساخت های مخابراتی به صورت گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند، اما هنوز استفاده از آنها در شبکه های کوچک چندان مرسوم نیست. فیبر نوری همانطور که از نامش هم پیداست،  فیبری است که نور را انتقال می دهد. این فیبر در واقع همان شیشه است با شفافیت بسیار بالا، هر سال با پیشرفت هایی که در این زمینه انجام می شود، فیبرهای نوری ثابت می کنند که آینده شبکه ها در دست آنهاست. فیبر نوری در اصطلاح شبکه ای دارای نشتی نیست و شنود کردن اطلاعات از آن به سادگی شنود کابل مسی نمی باشد. در کابل مسی با قطع و وصل شدن برق ، صفر و یک تعریف می شود در حالیکه در فیبر نوری با قطع و وصل شدن نور صفر و یک تعریف می شود که به آن پالس نوری گفته می شود.

در ادامه ی تفاوت کابل SM و MM در شبکه و کابل های فیبر نوری روکش و یا غلافی  که برای فیبر نوری در نظر گرفته شده برابر با 125 میکرون است. این مقدار برای هر دونوع فیبر Single mode  و Multimode   یکی است. اما قطر هسته در فیبر های Multimode از 50 تا 62.5 میکرون و در فیبرهایSingle Mode  8 الی 10 میکرون می باشد. میزان سرعت انتقال داده ها، هیچ ارتباطی به ضخامت کابل های Multimode  ندارد و ارتباط مستقیم با نوع شکست نور دارد و تعیین میزان دقیق آن هم وابسته به غلافی تحت عنوان Cladding  دارد که ضریب شکست آن از هسته بیشتر است، و مورد دیگر اینکه قطر هسته بسیار نازک در فیبر نوری Single Mode  اجازه انتشار نور به صورت مستقیم را فراهم میکند، بنابراین تضعیف کمتری دارد و در فواصل طولانی بدون استفاده از Repeater میتوان از آن برای انتقال اطلاعات استفاده نمود، در حالی که در فیبر نوری Multimode  به علت وجود قطر هسته بزرگتر نور به صورت پخش شدن منتشر میشود

                                          تفاوت کابل SM و MM در شبکه و کابل های فیبر نوری - تفاوت کابل SM و MM در شبکه و کابل های فیبر نوری        

تفاوت کابل SM و MM در شبکه و کابل های فیبر نوری 2 - تفاوت کابل SM و MM در شبکه و کابل های فیبر نوری

تفاوت کابل SM و MM در شبکه و کابل های فیبر نوری 3 - تفاوت کابل SM و MM در شبکه و کابل های فیبر نوری

تفاوت کابل SM و MM در شبکه و کابل های فیبر نوری 4 - تفاوت کابل SM و MM در شبکه و کابل های فیبر نوری

میزان تضعیف سیگنال در هر دو نوع کابل هیچ ربطی به ضخامت هسته ندارد و در اصل به درجه خلوص شیشه و طول موج نور عبوری از فیبر بستگی دارد به طور مثال نور با طول موج ۸۵۰ نانومتر در هر یک کیلومتر ۶۰ تا ۷۵ درصد تضعیف میشود و هرچه شفافیت جنس به کار رفته بیشتر باشد تضعیف نور هم کمتر است . برای ارتباطات بین سرور ها و استوریج ها ، سرور ها با یکدیگر و سوئیچ ها با یکدیگر از فیبر های نوری با قابلیت Multimode استفاده میشود. که نهایت سرعت آنها ۱۶ گیگابیت بر ثانیه و حداقل ۴ گیگابیت برثانیه میباشد البته بین سوئیچ ها از SFP های Single Mode هم میتوان استفاده کرد یا از نوع کابلهای interconnect برای ارتباط تجهیزات هم استفاده میشود که امکان خمش آن زیاد و رویه آن پلاستیک نرم است این کابلها معمولا در RACK ها برای ارتباط پچ پنل ها به سوئیچ ها و یا برای اتصال کامپیوتر های مجهز به کارت شبکه فیبر نوری با تجهیزات شبکه بکار برده میشود. بصورت کلی طبقه بندی فیبرهای نوری به دو دسته انجام می شود ، فیبرهای نوری Multimode و فیبرهای نوری Single Mode ، مهمترین تفاوت بین فیبرهای نوری Multimode و Singlemode اندازه ، ظرفیت و هسته مورد استفاده در آنها است.

در ادامه ی تفاوت کابل SM و MM در شبکه و کابل های فیبر نوری تفاوت دیگری که در بین فیبرهای نوری Singlemode و Multimode وجود دارد نوع تجهیزاتی است که برای اتصال آنها استفاده می شود.. فیبرهای نوری Singlemode به دلیل داشتن اندازه ظریف هسته به تجهیزات خاصی از قبیل تجهیزات لیزری برای متمرکز کردن نور و تنظیم کردن دقیق آن نیاز دارند. شاید اینکار برای یک یا دو اتصال در یک سازمان چندان هزینه بردار نباشد اما زمانیکه صحبت از یک شبکه بزرگ می شود این تجهیزات به شدت هزینه های فیبرکشی شما را افزایش خواهند داد.

اما برخلاف فیبرهای نوری Singlemode همانطور که اشاره کردیم فیبرهای نوری Multimode دارای قطر بیشتری هستند و همین ضخامت فیبر بکار رفته در آنها باعث می شود نور بیشتری را انتقال دهند و اجازه استفاده از تجهیزات ارزان قیمت تری برای پیاده سازی را می دهند. بعضا از تجهیزات LED به جای تجهیزات لیزری در این نوع فیبرها می توان استفاده کرد. اگر هزینه های معقولی در پیاده سازی فیبرهای نوری در نظر گرفته شود طبیعتا به سرعت این نوع رسانه های ارتباطی جای کابل های مسی را خواهند گرفت. بصورت کلی استفاده از فیبرهای Singlemode بیشتر در تجهیزات زیرساخت مخابراتی استفاده می شود حال آنکه استفاده از Multimode ها بیشتر در شبکه های داخلی و محوطه ها رواج دارد.حد اکثر کابل کشی با فیر نوری Multimode   به میزان 500 متر و کابل کشی با فیبر نوری Singlemode  به میزان 2KM می باشد.

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.