مقایسه محصول

آشنایی با نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ + تفاوت آن‌ها

فهرست مطالب

یکی از موضوعات مهمی که در تنظیمات شبکه، کاربران با آن مواجه می‌شوند، نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ و همچنین تفاوت آن‌ها است. در این مقاله از پرشیا سیستم قصد داریم تا ابتدا به بررسی و معرفی دقیق پچ پنل و سوئیچ بپردازیم و سپس شما را با نحوه نصب آن‌ها آشنا سازیم. اگر تا به حال برای شما نیز این سوال مطرح گردیده که پچ پنل و سوئیچ چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به جواب خود برسید.

پچ پنل چیست؟

همان طور که در مطالب بالا به آن اشاره کردیم پچ پنل درواقع یک واحد ترمینالی از پورت‌های شبکه است که در کنار یکدیگر متمرکز شده‌اند و عمدتا از آن‌ها برای سازماندهی کابل‌ها و مرتب نگه داشتن کابل‌ها در یک قفسه سیم‌کشی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این قطعه در داخل رک نیز قرار می‌گیرد و در ساختمان سازی نیز به هنگام کابل کشی تعدادی سوکت شبکه تعبیه می‌گردد. محل استقرار پچ پنل در قسمت انتهایی کابل‌های شبکه و تجهیزات آن است. در این جا منظور از تجهیزات شبکه همان سوئیچ، هاب و روتر است. نقش عمده پچ پنل این است که کابل‌های شبکه به واسطه آن به تجهیزات شبکه متصل می‌گردند.

یکی از مهم‌ترین کاربردهای پچ پنل این است که زمانی که با افزایش تعداد کاربران مواجه شدیم و باید تمامی سوکت‌ها را به مدار شبکه وارد کنیم در این هنگام متخصصان عمدتا از پچ پنل کمک می‌گیرند و تمامی کابل‌های متصل به سوکت را در مرکز استقرار رک جمع می‌کنند و آن‌ها را به پچ پنل وارد می‌کنند تا به راحتی بتوانند آن‌ها را شماره گذاری کنند و به هنگام نیاز به راحتی کابل مورد نظر را پیدا کنند و به سوئیچ وصل نمایند.

پچ پنل و سوئیچ - آشنایی با نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ + تفاوت آن‌ها

سوئیچ چیست؟

سوئیچ که غالبا آن را با عنوان سوئیچ شبکه می‌شناسیم، ابزاری است که در مرکز داده قرار گرفته و تمام دستگاه‌ها اعم از رایانه شخصی، سرورها و غیره را به طور کلی به یکدیگر متصل می‌کند و ارتباط بین شبکه و اشتراک گذاری داده‌ها را در بین دستگاه‌های مختلف شبکه فراهم می‌سازد. این داده ها از پورت ورودی به پورت خروجی کانال می‌شوند تا در نهایت به مقصد برسند.

در اکثر مواقع این که کدام پورت خروجی در ون اترنت بایستی به وسیله آدرس شبکه مورد استفاده قرار گیرد در سوئیچ‌های شبکه مدرن مشخص شده است. در کابل کشی‌های ساختار یافته عمدتا می‌توان پورت‌های سوئیچ شبکه را به پورت‌های پچ پنل متصل کرد تا ابزارهای اترنت به طور شبکه‌ای به یکدیگر وصل گردند.

نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ به صورت کامل

همان طور که در مطالب بالا آمد، به طور معمول در مراکز داده برای اتصال تمامی ابزارها به یکدیگر از پچ پنل و سوئیچ اترنت استفاده می‌کنند و همین امر سبب می‌شود تا آشنایی با نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ اترنت باتوجه به اهمیت آن‌ها امری غیرقابل انکار تلقی گردد. پچ پنل و سوئیچ بر روی رک سرور مستقر می‌گردند تا وظایف خود را به خوبی اجرا کنند. باتوجه به اهمیت وجود پچ پنل در محافظت از کابل‌ها در برابر صدمات و همچنین نقش سوئیچ شبکه در انتقال داده‌ها در این بخش از مقاله به طور تفصیلی با نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ شبکه آشنا می‌شویم:

نحوه نصب پچ پنل

در این بخش از آموزش نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ، با نحوه نصب پچ پنل آشنا می‌شویم، برای این کار نیازمند ابزارهایی همچون آچار پانچ، کاتر کابل، سیم چین و کابل UTP Cat 5e یا UTP Cat 6 هستیم.

مرحله اول: پوسته بیرونی کابل را به وسیله دستگاه کاتر به اندازه دو الی سه سانتی‌متر جدا می‌کنیم. نکته‌ای که در این مرحله باید به آن توجه کنید این است که سعی کنید این کار را با دقت و حوصله انجام دهید تا به رشته سیم‌های درون کابل آسیبی نرسد و سپس رشته‌های کابل زوج سیم که در هم تنیده شده‌اند را از هم جدا می‌کنیم.

مرحله دوم: اتصال براساس رنگ بندی رشته‌های کابل است که بایستی براساس رنگ بندی استاندارد 568B یا 568A به وسیله آچار پانچ به پشت پچ پنل متصل کنیم. به خاطر داشته باشید که استفاده از آچار پانچ در اتصال رشته سیم‌ها به پچ پنل سرعت را بالا می‌برد و کیفیت کار شما را نیز بهبود می‌بخشد.

مرحله آخر: با استفاده از یک سیم چین، قسمت‌های اضافی رشته‌های سیم را قطع می‌کنیم. این مرحله نیز نبایستی مورد غفلت قرار بگیرد؛ چراکه ممکن است در صورت اهمال کاری سبب بروز اتفاقات غیر مترقبه گردد.

تفاوت پچ پنل و سوئیچ - آشنایی با نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ + تفاوت آن‌ها

نحوه نصب سوئیچ

در بحث نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ به بخش نصب سوئیچ رسیدیم. باتوجه به اهمیت نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ شبکه مطالب را به طور دقیق مطالعه کنید تا در اجرای آن‌ها با مشکلی مواجه نگردید.

مرحله اول: در این مرحله ابتدا سیم برق شهری را به سوئیچ و منبع تغذیه AC وصل کنید در این هنگام چراغ LED بر روی سوئیچ شروع به چشمک زدن خواهند کرد و یکسری آزمایشات اولیه مبنی بر سالم بودن خود سوئیچ انجام می‌گیرد.

مرحله دوم: اگر چراغ LED به رنگ سبز چشمک زد و SYST LED را نشان داد بدان معناست که آزمایشات تمام شده است. به خاطر داشته باشید که اگر این مرحله کامل نشود به این معناست که سوئیچ دارای مشکل جدی است و حتما باید با نمایندگی تماس بگیرید.

مرحله سوم: دکمه MODE را به مدت سه ثانیه نگه دارید تا تمامی ال‌ای‌دی بالای آن شروع به چشمک زدن کنند.

مرحله چهارم: کابل CAT5 را به پورت اترنت 100/10 در پنل سوئیچ و پورتن اترنت لپ تاپ خود وصل کنید.

مرحله پنجم: چند ثانیه صبر کنید و سپس در مرورگر لپ تاپ آدرس IP 10.0.0.1 را وارد کنید و سپس کلید اینتر را فشار دهید.

مرحله ششم:‌ در بخش تنظیمات شبکه درقسمت آدرس آی‌پی، آدرس IP سوئیچ را وارد کنید و در قسمت Subnet Mask IP، منو را باز کرده و گزینه SUBNET MASK را انتخاب کنید. در قسمت Default GATEWAY آدرس IP روتر را وارد خواهید کرد.

مرحله هفتم: پس از تکمیل اطلاعات دیگر مانند تغییر گذرواژه و تعیین نام برای سوئیچ و غیره در قسمت SNMP گزینهEnable را انتخاب می‌کنیم تا پروتکل مدیریت شبکه فعال گردد.

مرحله آخر: دکمه Submit را فشار دهید تا تنظیمات ذخیره گردند در این مرحله پیامی بر روی مانیتور نشان داده می‌شود و پس از آن با اتصال آی‌پی، سوئیچ کار می‌کند.

حالا همه چیز را درباره تفاوت نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ شبکه می دانید

در این مقاله از پرشیا سیستم به بررسی نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ شبکه و تفاوت‌های آن پرداختیم و مقدمتا باتوجه به تفاوت در نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ به معرفی تفصیلی آن‌ها پرداختیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله به تمامی سوالات شما عزیزان در زمینه نحوه نصب پچ پنل و سوئیچ و تفاوت آن‌ها پاسخ داده باشیم. چنانچه سوالی در این ارتباط دارید می‌توانید آن را در بخش نظرات و دیدگاه‌ها مطرح کنید تا در اسرع وقت به آن پاسخ دهیم.

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.