کیستون شبکه چیست ؟ + نکات خرید آن

برای ساخت یک شبکه از دو نوع تجهیزات استفاده می شود. تجهیزات پسیو (Passive) و تجهیزات اکتیو (Active). تجهیزات پسیو برای زیر ساخت بوده و شامل کابل شبکه، پچ کورد، کیستون، پچ پنل و پریز که از مهمترین تجهیزات هستند، استفاده می گردد. این تجهیزات در افزایش کیفیت و بهره وری شبکه نقش به سزایی دارند، همچنین این تجهیزات اثر مستقیمی بر روی داده های شبکه نمی گذارند اما نقش کلیدی در سرعت، پایداری و امکان توسعه شبکه ایفا می کنند. از آنجایی که داده ها در بستر شبکه به کمک تجهیزاتی مانند کابل مسی و فیبر نوری و پچ کورد انتقال داده می شوند انتخاب درست و مناسب هر یک از این تجهیزات می تواند در سرعت شبکه و پهنای باند تحت پوشش، تاثیر بسزایی داشته باشد. اقلام نامبرده شده فوق از مهمترین تجهیزات شبکه بوده که کیستون یکی از آن اقلام است. در این مقاله بررسی کوتاه بر کیستون خواهیم داشت، و نکات مهم در خرید آن را ذکر می کنیم.

lazy - کیستون شبکه چیست ؟ + نکات خرید آن

کیستون شبکه

کیستون شبکه یا پریز شبکه، یکی از قطعات مورد نیاز در ساختار فیزیکی شبکه می‌باشد. از این قطعه برای ارتباط دادن کابل شبکه با دیگر تجهیزات مانند روتر، سوئیچ، پچ پنل ، فیس پلیت و ترانکینگ ، باکس های روکارو  باکس های توکار و باکس های کف خوا،ب مورد استفاده قرار می‌گیرند. کیستون از یک طرف به کابل شبکه وصل می‌شود و از طرف دیگر به یک پورت مادگی مانند RJ-45  و ارتباط را به وجود می‌آورد که اطلاعات بتواند در طول کابل انتقال یابد. اولین شرکتی که از این قطعه استفاده نموده، شرکت AMP است که در کابل های تلفن و در سال 1979 از آن استفاده نموده است. این شرکت یکی  از بزرگترین تولید کنندگان کیستون میباشد. البته واژه کیستون (keystone) ۱۶ سال بعد، یعنی در سال ۱۹۹۵ توسط ICCC برای این قطعه نام گذاری گردید.

انواع کیستون شبکه

کیستون شبکه به چند دسته تقسیم می شوند ؟

1- دسته اول‌ بر اساس محل قرار گیری آنها است. کیستون ها می توانند در مکان های مختلف مانند انواع پچ پنل ها، باکس های روکار جهت نصب روی دیوار ، باکس های توکار جهت نصب داخل دیوار یا باکس های کف خواب و فیس پلیت ها جهت نصب روی ترانکینگ، قرار گیرند.

2-دسته دوم براساس رده بندی یا Category است. کابل های شبکه مسی بر اساس تکنولوژی انتقال اطلاعات به چند دسته (Categori) تقسیم شده اند. بر این اساس  کیستون های شبکه را نیز می توان به کیستون های Cat.5، Cat.5e، Cat.6، Cat.6A، Cat.7، Cat.7A و Cat.8 تقسیم بندی کرد.

3- دسته بندی سوم بر اساس جنس بدنه میباشد.کیستون ها بر اساس پروژه ای که مورد استفاده قرار می گیرند انتخاب می شوند.کیستون ها با جنس پی وی سی و فلزی ساخته می شوند. زمانی که کابل های شبکه از کنار کابل برق عبور می کنند نیاز است تا در سرتاسر شبکه سیستم ارتینگ بصورت صحیح برقرار گردد. در این حالت حتما باید از کیستونهای فلزی استفاده نمود تا سیم ارت کابل شبکه به بدنه فلزی کیستون متصل شده تا مسیر عبور جریانات القایی تا چاه ارت کامل شود.

lazy - کیستون شبکه چیست ؟ + نکات خرید آن
lazy - کیستون شبکه چیست ؟ + نکات خرید آن

معمولا بر روی هر کیستون یک جدول رنگی وجود دارد تا نصاب به کمک آن بتواند به راحتی اتصال کابل شبکه روی کیستون را انجام دهد. این جدول رنگی شامل دو ردیف بوده که بیان گر class A و class B است.

♦ برای اتصال کابل شبکه به کیستون از ابزار خاصی به نام Punch Down Tools  استفاده می گردد.

lazy - کیستون شبکه چیست ؟ + نکات خرید آن

نکات مهم در خرید کیستون

در هنگام خرید کیستون به نکات ذیل باید توجه شود.

  •  از خرید کیستون های غیر اصل خود داری کنید.
  • کیستون شما باید دارای استاندارد های مشخص باشد.
  • به راحتی و بدون هیچ تلاش اضافی بتواند به فیس پلیت های (Face plate) مورد نظر متصل شود.
  • خرید کیستون مناسب بر اساس دسته بندی  کابل شبکه و مناسب با پروژه اجرایی می باشد.

برای خرید و مشاوره کیستون شبکه با شماره زیر تماس حاصل فرمایید: